Wat is jouw verlangen?

Wat jouw verlangen of vraag ook is, na ons traject weet je jouw richting weer

Als systemisch coach ondersteun ik je graag. We onderzoeken samen jouw verlangen.
Wat is jouw plek in de context van jouw leven, jouw geschiedenis, jouw levenservaring? En hoe kom jij volledig tot je recht, in je privéleven of op je werk?

Jij bent onderdeel van een groter geheel

Vergelijk het met een druppel in de oceaan. Alle kracht en de wijsheid van de oceaan zit in een druppel. En zo is het ook met ons mensen. We zijn een eenheid, we dragen universele wijsheid met ons mee. En we zijn ook dragers van (onbewuste familiaire) geschiedenis, ervaringen en herinneringen. Dat wat zolang in ons opgeslagen ligt, komt los via ons lichaam. Jouw lichaam spreekt altijd de waarheid. Dit is een belangrijk uitgangspunt in mijn werk.

Wat is de reden dat je onbewust patronen blijft herhalen?

Meestal zijn onderliggende factoren zoals (innerlijke) conflicten, (bevroren) rouw, (vroegkinderlijk) trauma, schuld, schaamte en oordeel hier de oorzaak van.
Je eigen vertrouwde gedachten en woorden zijn vaak verbonden met je overlevingsdelen. Zij saboteren als het ware de weg naar het voelen van wat er werkelijk is.

Herken je dit?

Ik ondersteun je bijvoorbeeld als jij:

 • gevoelens van burn-out, bore-out, overspannenheid of depressie hebt
  Kom je niet in een flow tijdens je werk en leven? Ervaar je leegte, vind je het saai en lijkt dit onveranderlijk? Ervaar je geen eigenaarschap of zingeving meer?
  We plaatsen jouw ervaringen in een grotere context. En gaan samen op zoek naar waar jij voor staat, zodat je van binnenuit jouw richting kunt bepalen.
 • hooggevoelig of hoogbegaafd bent
  Jouw wereld lijkt een andere dan die van de meeste mensen. In wezen is dat ook zo. Misschien voel jij je niet begrepen, of eenzaam. Samen zoeken we een weg waarlangs jij, met jouw gave, tot je recht komt.
 • zo worstelt met de opvoeding van kinderen, dat dit je hindert in werk en leven
  Kinderen hebben ons iets te vertellen! Wil jij weten wat dat is? We onderzoeken wat jou raakt, of waar jij mee worstelt. Precies dat wat raakt, geeft richting. Als je dat aandurft, geef jij jezelf en jouw kind een groot cadeau.
 • te maken hebt met ‘bevroren’ rouw (uitgesteld verdriet)
  Voel je dat het niet lekker stroomt? Na het verliezen van een geliefde (door dood, ziekte, scheiding, conflict of door iets anders) nemen we niet altijd genoeg tijd en ruimte voor rouw. We gaan ‘gewoon’ door, terwijl de rauwe pijn en het grote verdriet zich opslaan in ons lichaam. Het verdriet en de pijn toelaten en doorleven helpt je verder, het geeft ruimte in je hart en ziel.
 • een vroegkinderlijk trauma en/of hechtingsproblemen hebt
  Merk je dat ‘iets’ je hindert in contact, relaties, op je werk of in je dagelijks leven? En begrijp je dit niet? Alle eerste ervaringen (juist toen er nog geen woorden waren) zijn opgeslagen in je lichaam. Het helpt zo enorm als je dit weet te onderscheiden, te herkennen en erkennen. Troost en erkenning voor dat wat je zolang met je mee hebt getorst maken plaats voor levenskracht en licht.
 • relatieproblemen hebt in je privéleven of op je werk
  Heb je vaak gedoe met andere mensen? Lukt het niet om contacten te onderhouden of verlopen relaties moeizaam? We onderzoeken wat in jou gezien en geheeld mag worden. Ook leer je liefdevol met jezelf om te gaan. Dat geeft ruimte om de liefde tussen jou en anderen weer te laten stromen.
 • wilt werken aan je persoonlijke ontwikkeling
  Ben je benieuwd welke ontwikkelstappen ertoe doen om meer tot je recht te komen in werk en privéleven? Mijn individuele coaching sluit precies aan bij jouw verlangen.

Wat is geluk

Omdat het geluk een herinnering is
bestaat het geluk omdat tevens
het omgekeerde het geval is,

ik bedoel dit: omdat het geluk ons
herinnert aan het geluk achtervolgt het
ons en daarom ontvluchten wij het

en omgekeerd, ik bedoel dit: dat wij
het geluk zoeken omdat het zich
verbergt in onze herinnering en

omgekeerd, ik bedoel dit: het geluk
moet ergens en ooit zijn omdat wij dit
ons herinneren en dit ons herinnert.

Rutger Kopland

Waar jij naar verlangt, is precies datgene waarvoor je bent gekomen.

Cathrin